Indlægget handler om Kumpir, en populær tyrkisk ret bestående af bagte kartofler med forskellige toppings. Perfekt som street food i Istanbul, især i Ortaköy.
Selvom Kumpir måske ikke er en ret, du ofte hører meget om i Danmark, er det en populær og lækker ret fra Tyrkiet, som bestemt fortjener lidt spotlight! Kumpir er i sin enkelthed bare en bagt kartoffel, som bliver fyldt med en række lækre toppings såsom smør, ost, majs, oliven, pølser, pickles, couscous og et udvalg tyrkiske meze og meget meget mere.
Og så kan en kumpir tilpasses alt efter smag og behag, og er perfekt som en mættende og velsmagende ret.
I Istanbul er Kumpir en populær street food ret, som du ofte kan finde på gadekøkkener, markeder, shoppingcentre og strøg gader.
Kumpir er ideel på en varm sommerdag, på vej hjem fra pubben, pause i shopping-terapien eller på en grå og kølig vinterdag.
Så næste gang du er i Istanbul, og vil prøve noget nyt og spændende, så giv Kumpir en chance!
Pro tips:
De fleste kumpir boder har et par muligheder med antal toppings. For eksempel 4 toppings eller alle toppings. Bare peg løs og bed om alle de toppings hjertet begærer.
Besøg Istanbul bydelen Ortaköy der er kendt for Kumpir.
Støt bloggen:
Next time 😉 🌞