Balik Ekmek og drikken şalgam får Istanbul-borgerne op ad stolene og ned på havnefronten i bydelen Eminönü, hvor denne street-food storfavorit synes at være særdeles populær. Atmosfæren - hvad er det - hvor - find vej - støt bloggen
Denne enkle, men for mange en velsmagende sandwich, betyder bogstaveligt "fiskebrød," og er egentlig en god illustration af Istanbuls ånd: frisk og fuld af liv.
Duften (hørmen, om man vil) af fisk grillet over trækul, blandet med den salte havluft, mens du zig-zagger dig gennem menneskemængden ved havnefronten i Eminönü, langs Det Gyldne Horn.
Hvad er Balik Ekmek?
Balik Ekmek er egentligt bare en sandwich af hvidt brød, med en grillet fiskefillet af en slags.
For fisken varierer en del, men ofte bruges der makreller eller lignende fisk, der grilles over trækul lægges ind i et brød sammen med en frisk kold salat af tomater, løg og persille.
Et lille dryp af citronsaft - og velbekomme dig.
Hvor finder man den bedste Balik Ekmek?
Det er ikke mange restauranter der vil have Balik Ekmek på menukortet, dog vil mange Meyhane måske kunne trylle en sandwich af arten frem.
Den bedste måde at opleve Balik Ekmek på er ved at finde en af de mange gadekøkkener, der sælger den langs Det Gyldne Horn og Bosporusstrædet.
Det mest populære sted er i Eminönü eller i Karaköy Historiske Fiskemarked (karaköy tarihi balik pazar) på den modsatte bred af Det Gyldne Horn.
Find vej:
Comments