Mad: Spaltet mave

Karniyarik, en aubergineret der direkte oversat betyder ‘Spaltet mave’ – er både en skøn smagsoplevelse, relativ nem at lave og en af mine personlige favoritter fra det tyrkiske køkken. Her er en step-by-step med fotos opskrift på denne traditionelle smagsoplevelse.
Jeg havde et par dage forinden spurgt om min kæreste Mehmet ville tilberede retten så jeg kunne tage nogle fotos og ellers følge med. Og da den bedste mad altid er som når mor laver den, fik han sin mor i røret og kogekunsten kunne begynde.
Du skal bruge:
– Auberginer (beregn 2 mellemstore per person hvis du f.eks. også serverer ris eller bulgur til retten).
– Hakket oksekød (beregn ca 60 gram per aubergine)
– Løg, hakkede tomater, rød peber puré [Biber salças], grøn peberfrugter i tern, salt, bul biber [tørrede paprika flager], olie til stegning.






Karniyarik kan spises enten alene eller serveres med ris, bulgur osv

Karniyarik, blev tilberedt af min kæreste Mehmet under skarp overvågning af sin mor – via telefonen. Fotos tog jeg mig af 🙂
638